2009. július 7., kedd

Hosszú beszámoló

Mostanában annyi minden történt, hogy nem jutottunk ide, csak jegyzeteket írtam, ha akadt pár percem, és még így is lehet hogy ki fogok hagyni valamit.

A sok-sok történés mellett pedig Leventének elkezdtek bújkálni a felső fogacskái, amivel sokkal jobban szenved most, mint az alsókkal, pedig azok sem voltak piskóták. Az éjszakák rövidebbek, nyűgösebbek és nehezebben elalvósak voltak, a nappalok pedig alig alvósak. Az utóbbi 1-2 napban kezd kicsit javulni.

Közben a darabos kajára való szoktatást is megkezdtük kifli csücsökkel és köles golyóval. Egyelőre csak megrágcsálja, megcsócsálja és kiköpi, de bízom benne, hogy hamarosan lefogja véletlenül nyelni és rájön, hogy lefér a torkán és nem halálos. Addig meg "lelkesen" turmixolgatok tovább.

Előző hétvégén Domaszéken a mamáéknál Levente evett friss baracklekvárt és hatalmasat sétált az udvaron. Piszkosul élvezi! :-) Imádja a kutyusokat, a cicákat, a fűszálakat, a kavicsokat és minden új dolgot.

Múlt hétfőn el kellett mennem az okmányirodába, hogy meghosszabbítsam a jogsimat. Addig a Nyári mama volt Leventével. Nagyon aggódtam, hogy kikészíti a mamát, amíg oda leszek, mert akkor éppen már 2 napja nem volt hajlandó kanalasat enni, csak cicizni és nagyon nyűgös is volt (a foga miatt), de nem hogy gond nem volt, a mama még el is altatta Leventét úgy, hogy több mint 2 órát aludt. Már vagy ezer éve nem aludt ekkorát - meg azóta sem. :-) Valamit nagyon tud a mama. ;-) Az okmányiroda után még bevásárolni is el tudtam menni.

Múlt kedden és csütörtökön is meglátogatott minket Rita és Géza. A családon kívül ők a leggyakoribb vendégeink, akiket eddig Levente is mindig mosolyogva fogadott. Most viszont úgy tűnik jön a félős korszak, mert Gézától most inkább elszaladt a szoba másik végébe és ott nyikorgott. Pedig Géza imádja a gyerekeket és ért is a nyelvükön. Na majd lesz ez még így se! ;-)

Csütörtök délelőtt Balogh Kristófka temetése volt, amire sajnos nem tudtunk elmenni. Sokat gondolkoztam, hogyan oldhatnánk meg, de nem volt jó ötletem. Sajnos ők Zsombón laknak és nem csak temetés, hanem mise is volt, ami már nekünk nagyon hosszú lett volna. Így mi itthonról búcsúztunk Kristófkától. ;-(

Múlt héten elég szomorú és változékony idő volt, délután nem jutottunk el sétálni, mert akkor mindig esett, így csütörtökön nem vártuk meg a délutánt, hanem délben mentünk sétálni és egyúttal bevásárolni. Manó útközben elaludt és másfél óráig úgy ki volt nyúlva, hogy semmilyen autóra nem ébredt fel. :-)

Pénteken délután meglátogatott minket a Nyári mama és a tata, hoztak a másik mamiéknak barackot. Levente a hétfői nagy altatás után, most is nagyon bújt a mamához.

Meleg váltásban, amikor ők elmentek máris ideértek a mamiék is: mami, Feri nagybátyó, András nagybátyó és Elizke nagynéni. A mami és Feri mentek tőlünk a Szabadtérire. Levente kapott a mamitól (előre) a szülinapjára egy tupperes csőrős itatópoharat. Már régóta fájt rá a fogunk, mert ez olyan pohár, amiből nagyon hamar meg tudnak a babák tanulni önállóan inni. Olyan a teteje, hogy csak akkor jön belőle itóka, ha szívja, mint a cicit és különben nem csöpög ki, akkor sem ha felborítja. Ráadásul van füle, könnyű megfogni. Levente is már egész jól elboldogul vele, csak még azt nem tudatosította, hogy fel is kell emelni, hogy ihasson. A fogacskáinak is nagyon tetszik az anyaga, mert nagyon szereti rágni is. Ime:

Este a szabadtéri után apa hazavitte mamit és a barackokat Vásárhelyre, Feri nagybátyó pedig nálunk aludt, mert másnap korán ment vissza Pestre. Észre se vettük mikor ment el, olyan csöndes volt.
Szombaton délelőtt kolléganőim - Anita és Éva - jöttek hozzánk látogatóba. Anita már látta Leventét, Éva még most jött először. Tőlük is megszeppent most ez a nagyfiú. :-)
Látogatás közben Levente el is aludt, delelt egy kicsit.
Délután jól elszenvedtünk idehaza. Azzal kezdtük, hogy Leventének levágtuk a haját, immáron harmadszor. Az eredmény nagyon édes kis kókusz lett. :-)

Minden tiszta haj lett, így egy kisebb takarítás és Levente fürdetés is összejött. Utána apa filmet akart nézni, így megnéztünk egy mesét. Közben gyorsan este lett, pedig még délután ki akartunk menni Domaszékre, de így 9 óra lett mire elindultunk - nem is vagyunk egészen normálisak. ;-) Na azért nem utaztunk egész éjjel, mivel a terv az volt, hogy kint alszunk és kipróbáljuk, hogy Manócska mit szól hozzá. Ez volt az első nem itthon töltött éjszakája. A járókát még előző héten kivittük, abban aludt velünk egy szobában, az ágyunk mellett. Jó későn - éjjel 11 órakor - került ágyba és nagyon szépen aludt. Fél 5-kor kért csak cicit és reggel 8-kor mikor felkeltünk.
Még este is és vasárnap délelőtt is hatalmasat játszott Betti nagynénivel, Bogi unitesóval és a mamáékkal. Biztos a sok új élmény miatt is, de már 10-kor ment delelni és aludt egy egész órát. Ebéd után elmentünk sétálni a játszótérre és Anikóékhoz - Nyári mama testvére. Most már az utcán is elég sokat sétál Levente, persze még csak kézen fogva. Ha elfárad, akkor meg felvesszük. Itt épp sétáltatja apát és anyát, Bogi meg fényképezett. Azt hiszem karácsony óta nem is készült rólunk közös kép így együtt. :-)

Anikóéknál megint elaludt egy 3/4-ed órára. Addig legalább mi tudtunk beszélgetni.
Miután visszamentünk a mamáékhoz jött Leventének az igazi nagy élmény. Kapott a mamáéktól egy homokozót, amit úgy döntöttünk, hogy most nyáron még csak medencének fogunk használni. Jó meleg volt - 33 fok - amíg sétáltunk felmelegedett benne a víz, abban pancsolt. Először kicsit megszeppent és zavarta a szél, de aztán megszokta és nagyon tetszett neki. Betti nagynéniéktől kapott hozzá egy kis vödröt lapáttal és 2 hajóval. A hajókat gyorsan felavattuk, azóta is nagy kedvencek fürdéskor. :-)
Pancsolás közben mi, utána meg Levente is megvacsorázott és jöttünk haza Szegedre.
Hétvégén megtanult Levente felmászni önállóan a nagyágyra. Lemászni már tud régebb óta. Így most nagyon kell rá figyelni, ha a szobában van, mert fel felé könnyen megy a dolog és lefelé is, ha észreveszi, hogy ott az ágy széle. Ha nem veszi észre, akkor ... anya röptében elkapja.
Itthon is nagyon szeretünk sétálni, sőt inkább azt mondom, hogy szaladni, mert nem ér ám rá nyugisan sétálgatni. Délelőtt sikerült csinálnom róla egy videót.
Egyébként éjjel-nappal csak játszani akar, egyre kevésbé hagyja, hogy mást csináljak. A fogbújásos nyűgösséggel most ráadásul kicsit el lett kapatva is. A nappali alvás is átkerült a nagyágyra az ő kiságya helyett, mert mindig felébredt mikor beraktam, így meg cicizés után ott hagyom és tud aludni. Viszont így szinte semmit nem tudok csinálni tőle, mert figyelnem kell le ne essen. Na mind1, majd alakul a dolog.
Most is aludt itt mögöttem, fél perce ébredt. Nagyon ügyes volt, mert hagyta, hogy megírjam ezt a hosszú beszámolót, aludt másfél órát. Ez rekord! :-) Na megyek is, mielőtt röptében kell elkapni. :-)