2009. július 17., péntek

Érdekes hét

Ez a hetünk nagyon érdekes volt és Levente sok szempontból sokat javult, fejlődött, de előbb még kezdjük a vasárnappal. Apa versenyre ment, mi pedig a tata segítségével Domaszékre. Levente nagyon szeret ott lenni, főleg az udvaron. A tati nagy barát, mert körbevezeti és mindent megmutat neki. Megnézték a kutyusokat, a cicát, a füvet (le is ültek), a virágokat, a kavicsokat, a kerti asztalt, stb. A képen éppen a virágokat vizsgálják.

Nagyon élvezi Levente, mert itthon nem lehet a virágokat macerálni. A kerti asztal is nagyon menő volt, mert odaállt és tologatta. Az udvari sétáról és a füben való vizsgálódásról videó is készült. Miután bementünk Bogi fésülködő asztala lett a célpont. Hogy ott is mennyi érdekesség van?!? Fésűk, csatok, tükrök, karkötők, kulcstartók, stb. Ráadásul ez egy pici asztalka, pont az ő mérete (a derekáig ér). Az otthoni játékokkal nem is nagyon foglalkozott, pedig vittünk egy vödörnyit. Lehet legközelebb nem is viszünk. Aztán előkerültek Bogi régi játékai, amiket szándékosan nem hoztunk még el, hogy legyen ott "új" játéka. A pénztárgép a hangja miatt, a számolótábla a bogyók miatt nagy kedvenc, de a búgócsiga is érdekes. Közben hallgattunk gyerekdalokat CD-ről. Mivel itthon is sok zenét hallgatunk, Levente elég muzikális. Amikor tetszik neki a zene, elkezd táncikolni. Ott is táncoltunk egy jót és még a mamáékat is megtáncoltattuk. Mindenki táncolt, Levente nagyon élvezte. Kacagott rajta. :-) Indulás előtt pedig azt is megmutatta, hogy már egyedül is tud 1-2-öt lépkedni. A mamáék teljesen elájultak tőle. :-)

Hétközben azért nem zajlik ennyire az élet, de mégis vannak érdekes pillanatok. Például mikor anya leül a géphez... Akkor ez történik:
Levente rögtön ott terem és neki kell nyomkodnia a billentyűzetet. Mostmár olyan okos, hogy nem éri be a saját kis billentyűzetével, csakis az anyáé jó. :-) Hiába, az anyatejjel kapta az informatikai tudást. ;-) A másik kedvence a power gomb... :-(

Aztán jött a nagy meleg, a kánikula. Napközben lehúzzuk az erkélyen a redőnyt lyukasra, hogy azért a levegő mozogjon, de a nap ne tudja felmelegíteni az erkély padlóját. Így most az erkély szúnyoghálós ajtaja is nyitva van, Levente bármikor ki tud menni az erkélyre. 2 naponta felmosom, hogy ne legyen koszos, tudjon ott játszani. Az erkély alsó része átlátszó drótüveges és fényvisszaverő fólia van rajta. A világosság bejön, de nem melegíti fel a padlót, ráadásul lehúzott redőnynél is látunk kint is, és bent is. Na de ott tartottam, hogy meleg van. Szerdán jól neki vetkőztünk és Levente is egyszál pelusban játszott. Nagyon élvezte!
Így legalább látszik a kis sonkás combija, a pocakja és az izmos karja is. :-)
Készült videó arról is, ahogyan segít az erkélyen teregetni. Nem tudja megunni.
A héten előkerült a szekrényből egy nagy és vastag mesekönyv. "Olvastam" egy kicsit belőle Leventének, ő meg közben elleste hogy kell lapozni és utána félóráig csak lapozgatott. :-)
Erről is készült egy röpke videó.
A meleg miatt a napirendünk is megváltozott egy kicsit, ami úgy tűnik jó hatással volt Leventére. A délutáni sétát délelőttire módosítottuk, mert akkor még valamivel elviselhetőbb a meleg. Még így is lenge öltözetben indulunk sétálni és nyakig bekenve napozókrémmel:
A délelőtti séta után Levente egész héten gyönyörűen aludt délben. Többnyire másfél órát (szinte óramű pontossággal), kivéve ma. Ma 2 és fél órát aludt, viszont így kimaradt a délutáni félórás szundikálás. A kanalazást is 2-3 hete kibővítettük 4-re. 9-10 között reggelizik, dél körül ebéd, 4 körül uzsonna és 7 körül vacsora. Egész jó az étvágya, csak az zavar, illetve nem értem, hogy miért nem akar mást enni csak pépeset. A héten már dinnyével is próbálkoztunk. Sajnos játék lett a vége. Levente neki állt kipréselni a levét, így végülis dinnye evés helyett dinnyelé ivás lett.
A bejegyzés időpontja ne tévesszen meg senkit, az az irás kezdete (és nem a vége, amikor kikerül az oldalra). Közben Levente egyszer kikapcsolta a gépet, utána meg műsorozott, most tudtam csak befejezni. :-)
Holnap Vásárhelyre megyünk, legközelebb arról számolunk be...