2009. július 12., vasárnap

Első léptek és apás nap

Tegnap miután írtam a blogba, még egy csomó dolog eszembe jutott és azóta is bővültek a "tudományok. Kezdem előbb a kimaradtakkal.
Kifelejtettem, hogy megtanulta Levente billenteni a villanykapcsolókat. Mivel a kapcsolók magasan vannak, amikor kedve támad kapcsolgatni, akkor oda áll alá és addig hisztizik, amíg fel nem emelem. :-)
És ami még kimaradt, az az erkély: az erkélyen is szeret lenni Levente, főleg, ha ott is felemelem és lehúzhatja a redőnyt, mert már azt is tudja, illetve szereti a ruhaszárítót rángatni (szerencsére négyszög alapú, így nem nagyon tudja felborítani és magára rántani).

És akkor a tegnap óta tanult új tudományok: a gugolást már nagyon kitanulta, ha van valami a kezében, akkor is szépen le gugol vagy feláll. Délután és este pedig az álldogálást fejlesztette tovább. Már az is nagyon megy, akár percekig is. Nagyon felbátorodott és egyre biztonságosabban teszi mindezt. A képen is éppen Macicával a kezében (nem tudjuk eldönteni, hogy maci vagy cica) gugolt le:
Este meglátogattak minket Ritáék. Levente először megint nagyon tartott Gézától, de aztán mikor megkapta Géza telefonjait, már nem volt olyan bizalmatlan vele. :-) Ritával viszont nagyon jóban vannak, rengeteget építettek együtt.

Ma délelőtt pár percre meglátogattak minket a mamáék. Hoztak Leventének sárgabarackot és répát. Ebéd után pedig elmentünk bevásárolni a Tescoba. Mikor hazajöttünk Leventét apára bíztam, hogy tudjak estebédet csinálni magunknak és neki. Közben egy kicsit el is altattam, de aztán megint apára lett bízva, hogy kicsit takaríthassak. Nagyon jól elhuncutkodtak, sőt apa vacsoráztatta meg. Levente nagyon élvezte, hogy ma többet foglalkozott vele apa, mint máskor. Olyannyira, hogy ma megtette az első lépéseit is, az ágytól apa felé. :-)
Délután ezt többször is megismételte. Még csak 1-2 lépést tesz, de már egyre többször. Ha így halad, akkor a szülinapjáig lehet, hogy megtanulni járni.
Este azért velem is huncutkodott egyet, lovagolt a hasamon:
Levente barátai közben "megöregedtek". Vivien még június végén, Balázska pedig ma (illetve már tegnap) lett 1 éves. Boldog szülinapot nekik! :-)