2009. május 4., hétfő

Fránya vírusok...

...megkeserítették a hosszú hétvégénket és igazán hosszúvá tették.
Szegény kis Manócska még pénteken estére belázasodott (38,8-39,1 között). Nyűglődött, sirdogált és csak csimpaszkodott a nyakamban. Enni akkor még elég jól evett. 3 hónapos koráról volt itthon lázkúp, azzal éjszakára csillapítani tudtuk a lázat, így éjjel tudott rendesen aludni. Szombaton megint lázas lett, de már enni és inni se volt hajlandó. Ez volt a legnehezebb nap. Délelőtt még volt kedve játszani, aztán csak csimpaszkodott a nyakamba és bújt hozzám. Ringatgatni, szeretgetni kellett. És csak a cicivel a szájában tudott napközben szundikálni. Próbáltuk felhívni a doktor néninket, de nem volt elérhető, így a védőnőt kérdeztem meg, hogy mi lehet a baj, mit ajánl, mit tegyünk. Azt mondta ne menjünk ügyeletre, mert úgyse csinálnak semmit, csak lázcsillapítót írnak fel. Ajánlott egy szirupos lázcsillapítót (Nurophen-t) és elmondta, hogyan kell hűtőfürdőzni, ha nem menne lejjebb a láza. Szerencsére a szirup finom és hatott is, így a fürdő elmaradt. Fekvésre sikerült megint lehúzni a lázat és az éjszaka nyugodt volt.
Vasárnap reggel jókedvűen ébredt, volt kedve játszani és még evett is kicsit. Délután aztán megint belázasodott, de még így is egész jó kedvű volt. Már nem csüngött rajtam egész nap, hanem jött-ment és játszadozott is. Itt épp az ágyon huncutkodik láztól csillogó szemekkel. :-(
Vasárnap napközben alig aludt, így estére nagyon elfáradt. Fürdés után rögtön mentünk aludni és már fél 9-kor aludt. Biztosan jót aludt, mert csak hajnalban, 6-kor kért először cicit és vissza is aludt még 9-ig. Ahogy felkelt, cicizett, utána meg összekaptuk magunkat és elmentünk a doktornénihez. 3/4 10-re értünk oda és 2 órát kellett várnunk. Levente egész jól tűrte, én már kevésbé, mivel végig a kezemben volt. Csak ott volt jó.
Doktor néni alaposan megvizsgálta, jól kifaggatott és arra jutott, hogy biztosat nem tud, de valószínűleg vírus. Megmutattuk a pöttyeinket is (csak néhány van rajta és már 1 hete), mivel a védőnő rebesgette, hogy bárányhimlő tombol a környéken. A mi pöttyeink nem himlőtől vannak, erre is azt mondta, hogy vírus szokott ilyet csinálni. Meséltük, hogy vasárnap ugyan nem volt hasmenés, de kicsit nyálkás volt a kaki. Erre kaptunk széklet-dobozt és tenyésztésre vinnünk kell kakit még ma a mikrobiológiai központba. Ez apa dolga lesz (biztosan örülni fog).
Összegezve, az szinte biztos, hogy vírus és valószínűleg a pocit támadta meg (gyomor-bélhurut gyanús). Szerdára lettünk visszarendelve. Lázcsillapítás mellé csak a Normaflore-t írta fel a doktor néni. Háááát, nagyon kíváncsi leszek mikorra lesz jobban. Már annyira szeretne rosszalkodni a lakásban, de így nem sok kedve van hozzá.
Mi szerencsére nem lettünk betegek Sanyival.