2009. október 29., csütörtök

"Ünnepek"

Hétfőn Levivel elbuszoztunk a munkahelyemre, mert el kellett intéznem valamit. Nagyon szeret utazni, akár autóval, akár trolival, vagy akár busszal is (villamoson még nem ültünk). Ahogy elindul a jármű, máris lenyugszik (addig igazi sajtkukac) és nézelődik minden gond nélkül.
Kedden a házassági évfordulónk volt, készítettünk ünnepi vacsorát. Zacskóban sütöttünk csirke combokat és krumplit is. Finom lett. Apával boroztunk is egy kicsit. Az ünneplés többi része holnap kezdődik majd.
Tegnap itt volt nálunk Elizke nagynéni és András nagybátyó. Reggel érkeztek és estig nálunk voltak. Levente nagyon élvezte a társaságot. Evés közben mindig huncutkodott valakivel, és egyébként is élvezte, hogy mindig volt aki játszon vele. Sétálni is voltunk együtt, még fociztunk is. Egyfolytában produkálta magát. Nem csoda, hogy estére teljesen elfáradt. Jót aludt ma. :-)
Nagynéni, nagybátyó, gyertek máskor is!!! :-)
Ma is volt már izgalom, ismét buszoztunk egy nagyot.
Hétvégén Eger Nagydíj lesz. 2 napos tájfutó verseny. Elhatároztuk, hogy ünneplés gyanánt (is), mindannyian megyünk - versenyezni csak apa fog. Mivel szombaton túl korán kellene indulni, hogy kezdésre odaérjünk, kitaláltuk, hogy már pénteken elmegyünk, sőt péntek reggel, hogy egy kicsit együtt is tudjunk túrázni, kirándulni hármasban. Apa így holnap szabin lesz és reggel (vagy inkább délelőtt) indulunk Cserépváraljára. Egy apartman házban fogunk aludni, ahol apa unokatesójáék jártak egyszer és nagyon tetszett nekik. A tulaj szegedi. Ezért buszoztunk ma, mert elmentünk a ház kulcsaiért. A tulaj néni férje vadász volt és beleszeretett a környékbe, azért vették ott ezt a házat, amit aztán átalakítottak és felújítottak. Teljesen fel van szerelve mindennel és az év bármely szakában lehet oda menni. 17 főt képes fogadni és még az ára is baráti. Ha hazajöttünk, majd beszámolunk mindenről.

Levente ezen a héten is már sokat tanult, ügyesedett. A kismotorjával még mindig nem motorozik, de már felülni és leszállni szépen tud. A lába mostmár teljesen leér, remélhetőleg hamarosan a motorozás is menni fog.
Sokat ölelgeti a nyakunkat, bújik és kedden a házassági évfordulónkon először puszit is kaptam tőle. Olyan édes volt! Látta, hogy kaptam apától puszit, ami nagyon tetszett neki. Erre odajött ő is hozzám és adott két (jó nyálas) puszit.
Hát majd elolvadtam tőle. :-) Sajnos azóta nem ismételte meg a tudományát.
Aludni az utóbbi időben a mi ágyunkban alszik. A fogbújásokkal ide szokott és mivel már egyre nagyobb, elalvás után már nem sikerül úgy beraknom őt a kiságyba, hogy ne ébredjen fel és így jól nálunk is ragadt. Még nappal is itt alszik. Valószínű ezen már csak akkor fogunk tudni változtatni, ha már beszélni is tud majd és megérti, hogy van neki külön szobája és ágya ahol alhat.

Holnap dupla "ünnep" lesz. Levente 15 hónapos lesz, mi pedig 5 éve lesz, hogy apával megismerkedtünk. 5 éve nagyon szép idő volt (18 fok és napsütés) október 30-án és azóta is úgy rémlik, hogy aznap mindig elég jó az idő, utána pedig jönnek a kemény hidegek. Az utazással mindkét alkalmat megünnepeljük. :-)