2009. október 2., péntek

Rohan az idő

Már lassan 2 hete nem írunk, pedig mintha még tegnap lett volna. Rohan az idő...
Levente közben 14 hónapos lett és egyre inkább azt veszem észre, hogy nagyfiúsodik, okosodik és ügyesedik.
Az elmúlt két hétben nem sok említésre méltó esemény történt:
Múlt hétfőn volt nálunk a védőnő, de gyorsan útjára engedtük, mert nem volt kérdésünk. Utána pénteken vízmérőcsere színesítette a napunkat. A szombat viszont valóban izgalmas volt, mert versenyen voltunk Ásotthalmon. Apa és én is versenyeztünk, Levente pedig tatizott, mert a tati is jött velünk. Levente annyira élvezte a szabadban való játékot és a tatizást, hogy mikor célba értem, szinte rám se hederintett. Vasárnap annyi érdekesség volt, hogy megünnepeltük apa születésnapját és csináltunk neki gyümölcsös pudingot és sütöttünk banános-csokis muffint. Természetesen apa mellett, Levente is örömmel csemegézett belőle. Mindketten édesszájú haspókok. :-)
Ezen a héten viszont még nem történt ennyi izgalmas dolog sem, ezért inkább Leventéről mesélek...
Nagyon nagyon kis huncut, és egyik percben kis angyal, a másikban meg kis ördög tud lenni. Itt a képen épp az "esti torna" látható. Szinte minden este így zajlik, hogy fürdés előtt Levente jól kiugrálja magát a hasamon. :-)

Aztán az evés is egy érdekes esemény. Egyre inkább azt eszi, amit mi és annak ellenére, hogy még mindig csak 5 foggal bír, mostmár egész ügyesen rág is. Kezdi önállósítani is magát, próbálkozik a villát a szájába tenni, több-kevesebb sikerrel (babavillát, nem tudja magát megszúrni). Igazából már a száját eltalálja, tudna is egyedül enni, csak még az akarás hiányzik hozzá, mert 3-4 falat után mindig játék lesz belőle és nem evés. Így aztán én folytatom az etetést és ő meg jól összemaszatolja magát a feje búbjáig. Itt pl. az orrán is kaja van...

... de a szempilláján is szokott lenni, a hajáról nem is beszélve. :-D Az etetőszéket pedig minden egyes alkalommal le kell csutakoljam. Szóval amilyen szépen evett "kiskorában", olyan rondán eszik most, de hát ez ugye korral jár. ;-) Reméljük, hogy lesz ez még így sem! :-)

Aztán itt van egy videó is arról, hogyan esszük a kiskatonákat. Itt még nem maszatos, éppen csak neki lát.

Sok kedvenc kajája van már: tejbegríz, sütik, tökfőzelék, stb.
A körömvágás viszont kezd javulni Pumuklinak köszönhetően. Levente szeret ülni az ölemben, mikor számítógépezek, és hogy ne legyen neki unalmas, szoktam keresni neki mesedalokat a YouTube-on. Jelenleg a Pumukli a kedvence (arra tippelek, hogy a nevetés miatt talán). A Pumuklit elég 3-4-szer meghallgatni és az alatt hagyja hogy a kezén és a lábán is levágjam a körmeit. :-)

Az építésben is sokat fejlődött, már a kockákat is tudja egymásra tenni, de elég gyorsan berág, ha leborul. Imád labdázni és a motorozást is gyakoroljuk. Kint még mindig jobban szeret lenni, mint bent. Prezúr is van már a térdén. :-)
Az ágy szélén is szeret még mindig ugrálni, hátha egyszer szívinfarktust kapok. Egyik éjjel az ágyról is leesett. Időszakosan nehéz este elaltatni, olyankor csak köztünk hajlandó aludni. Ezen az estén viszont apa leköltözött a szőnyegre, mert nem bírt az ágyon aludni, Levente meg követte és csak a pottyra ébredtünk fel. Szerencsére a takaróra esett nem ütötte meg magát, csak megijedt.
Nappal megint elég keveset alszik, változó időben. Ismét nagyon rág, de még nem bújt ki újabb foga. Egyébként mindent ért, ennek egyre többet jelét adja. Szereti levenni a zokniját és hozza nekem, hogy húzzuk fel. Ha azt mondom megyünk sétálni, szalad a szandijáért, ha azt mondom pancsolni fogunk, rohan a fürdőszobába, ha azt mondom, hogy hammolunk, akkor rángatja az etetőszéket, hogy tegyem bele, ha azt mondom, hogy hozd ide a ..., akkor hozza. De csak 1-szer, többször nem hajlandó egymás után, mert az uncsi. :-)
Hirtelenjében ennyi jutott eszembe.