2009. október 21., szerda

"Két hete is, vagy már három..."

... hogy megint eltűntünk. De most legalább, ha nem is jutottam ide, hogy írjak, néha napján legalább jegyzeteket készítettem, így talán nem hagyok ki semmi említésre méltó eseményt. Ha mégis, akkor sorry...
Igyekszem rövid és tömör lenni, mert így is hosszú lesz.
2-án pénteken felhívtuk Sz. Gabit, aki az előző lakást is eladta, hogy segítsen nekünk az eladásban. Délután el is jött szétnézni és megbeszélni a részleteket. Ingatlanközvetítőkkel nem akartunk szóba állni, de ő kivétel. Egyrészt mert magánvállalkozásban, egyedül dolgozik és mert már bizonyított, hogy megbízható, szavahihető ember. Véleménye szerint max. féléven belül el tudjuk adni a lakást olyan áron, ahogy szeretnénk. Úgy legyen!
3-án szombaton Apa Pick futásra ment délelőtt. Mikor hazajött takarítottunk egyet és Forma1-et néztünk.
4-én vasárnap Apa megint nem volt itthon, versenyre ment. Nem voltak túl messzi így a délutáni játszóterezésre hazaért és velünk tartott. Találkoztunk Liliékkel (volt kolléganőm kislánya) és velük játszottunk.
5-én hétfőn neki láttam a jövőre tervezett éjszakai OB szórólapjának. Szerdára végre kész és jó is lett. Közben a zászlónkhoz is kellett logókat készítenem, így sokat ültem gép előtt, egyik nap még éjszakáznom is kellett.
Közben 6-án kedden "tönkrement" apa számítógépe. Kellett neki kiportalanítania. :-) Pár napja ráment, mire sikerült "megjavítani". Végülis csütörtök este gyógyult meg. Nem volt semmi komoly, csak a memória úgy döntött, hogy egy kicsit megmozgattatja öreg végtagjait és csak utána hajlandó újra dolgozni. :-) A technika csodái...
8-án csütörtökön egyébként rendkívül szép, jó és meleg idő volt. Olyannyira, hogy délután rövidnadrágban mentünk be a városba őszi cipőt venni Leventének. Nem is nagyon akartuk elhinni, hogy jön az ősz és a hideg. A gyerek cipő árak, még mindig hihetetlenül magasak. Márkában maradtunk a védőnő által ajánlott Asso-nál, amilyen a szandálunk is volt. Végülis "csupán" 7.990.-Ft-ért sikerült venni egy tépőzáras zárt őszi cipőt. Vásárlás után meglátogattuk a mamát a munkahelyén, ha már ott voltunk a szomszédban. Megmutattuk a szerzeményünket. Délelőtt is vásároltunk Levinek, csak akkor ruhákat. Elmentünk a kedvenc használt babaruhás boltunkba és ott is feltankoltunk őszre. Vettünk 2 kabátot (egyik csinos, a másik játszós), 2 kantáros nadrágot (hosszúszárút), 2 hosszúujjú body-t, 3 pulóvert (2 normált és 1 jó vastagot) és 2 új zoknit (mert a meglévők sorban lukadnak ki, hogy miért, azt is mindjárt elmesélem). Ezek így együtt nem kerültek annyiba, mint a kiscipő. :-O Érdekes...
Ime egy kép, ahol csupa új holmi van Levin:
És hogy miért is lukadnak a zoknik??? Először én sem értettem, míg fel nem fedeztem az okát. A konyhában lévő bunkerben történt a turpiszság. Ugyanis a szekrényből kiáll egy csavarvég, talán 1 mm-nyi, a földtől kb. 10 cm-re. Levi, a kis betyár ebbe akasztotta be a zokniját és így húzta le a lábáról. Ez még nem is lenne nagy baj, de néha beleakad a zokni és ilyenkor vagy kihúzza a szálát, vagy ami rosszabb, ki is lukad. Véletlenül vettem észre, de legalább megfejtettem a zokni amortizáció okát. Apát meg is kértük, hogy tegyen valamit a csavarral, így azóta már nincs baj, az új zoknik még jó állapotban vannak. A napnak még egy érdekessége volt: alul kibújt Levi 4. foga, összeségében a 6. És felül is várjuk a többieket, mert nagyon rág, azóta is.
9-én pénteken
meglátogatott minket Feri nagybátyó. Délben érkezett, mikor Levi aludt. Sajnos a delelés nem volt túl hosszú, de így legalább többet tudtak játszani. Nagybátyót nagyon szereti gyűrni, mászni rá és bújni hozzá. Elmentünk együtt játszóterezni is.
Miután nagybátyó hazament Levente aludt 2 órát (fél 5-től fél 7-ig), így este nem nagyon lehetett bírni vele. :-)
10-én szombaton a soron következő fodrászkodásra mentünk Vásárhelyre. Levi dédiéknél maradt és sokat játszott és sétált Erzsivel. A kutyussal is nagyon összebarátkozott. A kutyus annyira szereti, hogy még azt is megengedte, hogy Levi meghúzza a bajuszát. ;-) A nagy kosár teniszlabda is nagy élmény, mert itthon nincs ilyen sok. Fodrászkodás után mamiékhoz mentünk. Tata és András nagybátyó sajnos nem voltak otthon, de talán legközelebb velük is találkozunk. Levente először kezelésbe vette a cicákat (először bújtak hozzá, majd pár perc múlva már menekültek), majd aludt egy kicsit, ettünk és játszottunk. Mamiéktól kapott építőt (még András és Elizke játszottak vele). El is hoztuk, azóta is nagy sláger. Este hazaindulás előtt még meglátogattuk Ági barátnőméket. Épp hazajöttek Pécsről. Máté már iskolás nagyfiú, de azért jól el szaladgált Levivel a folyosón. :-)
11-én vasárnap Apa korán útnak indult Zala megyébe. Vett egy katonai sátrat (hogy költözéskor se álljon az autó a szabad ég alatt), ezért ment el a tatival együtt. Mi pedig gondoltunk egyet, és úgy döntöttünk, hogy már vagyunk olyan nagyok, hogy egyedül, busszal kimenjünk Domaszékre a mamáékhoz. Az idő sajnos erre a napra már kezdett ősziesre fordulni, szemerkélő esőben indultunk útnak. Levi pont indulás előtt bekakilt, így egy nem tervezett peluscsere miatt épp elment a kiszemelt trolibusz az orrunk előtt. A következővel pedig már épp lekéstük a Mars térről induló buszt. Szerencsére egy bő félórával később volt egy másik busz is (bár csak a bekötő útnál állt meg, de nem volt baj). Így a Mars téren bementünk a váróba és Levi szaladt "pár" kört. Talán jobb is volt így, hogy nem egyben ültük végig az utat, hanem közben tudott egy kicsit mozogni is, mert így legalább a buszon sem volt vele semmi gond. Betti nagynéni kijött elénk biciklivel, de aztán a tati is jött autóval, mert addigra már apával visszaértek Zalából. Este már autóval jöttünk haza. Mivel jól sikerült ez az utazás, úgy döntöttünk, hogy fogunk majd több ilyen akciót is csinálni. Estére úgy tűnt, hogy felül is kibújt egy újabb fogacska csücske, de azóta is csak úgy tűnik, nem nagyon igyekszik nőni.
12-én hétfőn már tényleg beköszöntött az őszi hideg, sőt majdnem téli hideg volt. Délelőtt még tudtunk traktorozni, de délután már esett az eső, és elmaradt a játszóterezés.
13-án kedden valami front volt, mert Levi elég korán kelt (magához képest). Már apával fent kukorékolt 7-kor. Egész nap szakadt az eső, így beszorultunk a 4 fal közé. Hogy micsoda szenvedés volt ez??? Ráadásul délutánra lakásnézőket vártunk, így kicsit rendet kellett raknom és pici takarítgatni, de Leventétől nem nagyon haladtam, csak hátráltatott. Végülis pöcre kész lettem, de ráment az egész nap. Egy időd házaspár jött lakást nézni. Dorozsmáról szeretnének családiházból kisebbe költözni. Nem valószínű, hogy ők lesznek a vevőink, mert elég sokért árulják a házukat, az életbe nem fogják eladni...
Levi nagyon rászokott a számítógépezésre. Ez is az oka, hogy nem nagyon írok, mert ha ide ülök, akkor ő rögtön itt terem az ölemben és onnantól az van, amit ő akar. :-) Kis informatikusom:
14-én szerdán végre le tudtunk menni sétálni. Jó idő még ugyan nem volt, de legalább nem szakadt az eső. A cipős szekrényen ülve, jól felöltöztünk:
És útnak indultunk. A gesztenyék még kesztyűben is érdekesek. :-)
15-én csütörtökön videót is készítettünk az őszi sétánkról:


16-án pénteken a rajzolás volt az újdonság. Nyár óta nem rajzoltunk. Meglepően ügyesen fogja Levi a zsírkrétákat. Erről is készült videó, bár itt már inkább csak pakolgat, mint rajzol. :-)


17-én szombaton délelőtt Sz. Gabi lakásnézőket hozott. Gabi visszajelzése szerint, nagyon tetszett nekik a lakás, de még gondolkoznak. A lányuknak vennék, aki itt tanul. Nekik nem sürgős, nem kapkodnak. Hmm... Apa délután felnit festett a garázsban. Mi is "segítettünk" neki. :-)
18-án vasárnap délután meglátogatott minket apa unokatesója, Ancsa. Igazából mi hívtuk, mert apa felkérte őt is versenyrendezőnek a jövőbeni versenyeinkhez. Este Forma1-et néztünk. Még Levi is árgus szemekkel nézte. :-)
19-én hétfőn délelőtt kiegészítettük Levi őszi ruhatárát 3 harisnyanadrággal. Úgy döntöttem, hogy mikor traktorozunk, kell a nadrág alá. Üldögélni kevés már a nadrág. Délután Levente sikeresen "elrontotta" a hifit. Tönkre éppen nem ment, de apa nagyon mérges volt így is. Mikor szétszedte, kiderült, hogy csak egy CD-t mozgathatott el, mielőtt betolta, ezért az beragadt és nem is tudta lejátszani. Azóta a szekrény tetején figyel a hifi. Már régen oda kellett volna tenni. 4 órára ügyvédhez mentünk apával. Arra jutottunk, hogy lefoglalózzuk a kiszemelt házikót, nehogy eladják előlünk, míg mi eladjuk a lakást. Így az első konkrét lépés megtörtént a családiház felé. :-)
Egy harisnyás kép. :-)
20-án kedden egész nap fájt a fejem, csak délután mentünk ki Levivel. Délelőtt rákapott a tologatásra. Legyen az autó, edény vagy könyv, mindent tologatott. :-)
Lassan, nagyon lassan kezd kialakulni benne az önálló játszás is. Néha már, 2-5 percre játszik egyedül is, ha nem vagyok vele a szobában. Ha ott is vagyok, akár már negyedórát is leköti magát. Igaz, egy napon belül erre még csak 1-2-szer kerül sor, de nem baj. Ezt is meg kell tanulni. Remélhetőleg ez már azt jelenti, hogy hamarosan jobban fogok tudni ügyködni mellette.
21-én szerdán (azaz ma) nem nagyon sikerült időben delelni. Délután 4-kor aludt csak el. Ma a dömper volt a soros kedvenc játék. Erről is van videónk:

Még tudnék írni, de majd legközelebb. Mennem kell. :-)