2010. január 29., péntek

Szösszenetek

Alig jutok mostanában ide a bloghoz. Ha van is időm netezni, a tájfutó honlapot szerkesztem, mert közelegnek a versenyek. Sőt, egy nevező rendszert is szeretnénk csinálni, így ahhoz pedig tanulgatok pár dolgot, nem unatkozom egy percre sem...

Ma Levivel elsétáltunk a boltba. Tegnap már meg volt a nagybevásárlás, de apának még szüksége van ma 1 citromra, így ma is elmentünk. Mivel csak 1-2 apróságot vettünk, nem traktorral mentünk, hanem lábon. A boltnál magunkhoz vettünk egy nagy bevásárlókocsit. Gondoltam majd Levi beleül az ülős részbe, de nem akart. Inkább a nagy részben álldogált. :-) Így most több legyet ütöttünk egy csapásra. Boltban is voltunk, mozogtunk és levegőztünk is. Már egész ügyesen tudja a hazavezető utat. Régebben mindig elé kellett állnom, hogy arra menjen, amerre kell. Már magától is arra megy. :-) Persze a kezét továbbra se nagyon kell fogni. Jó, ha addig foghatom, amíg átmegyünk az úton...

A séta ellenére, ma sikerült összesen 40 percet delelnie. No sebaj! Remélem este akkor hamarabb fekszik le. A delelés alatt telefonáltam egyet és megebédeltem. Ennyire futotta...

Feri nagybátyó ma sikeresen leállamvizsgázott. Gratulálunk neki! :-) Már csak egy nyelvvizsga és diplomás ember lesz.

Délután jön Elizke és András. Elizke hétfőn jött haza Görögországból, várjuk az élményeit és fényképeit. Este pedig, ha Levi elaludt, pókerezni is szeretnénk egy kicsit.

Apa ma elutazik. Holnap lesz a szokásos Téli Mátra teljesítmény túra. Szép havas idő lesz rájuk.

Múlt héten még úgy volt, hogy jövő hétvégén költözünk, de aztán mégsem úgy alakult. Apa tegnap volt az ügyvédnél, ahol megszületett a végleges adás-vételi szerződés. Mivel a vevőnk csúszik a fizetéssel, ezért addig nekünk sem kell költöznünk. Február vége felé, vagy az is lehet, hogy csak március elején kell majd csak kiköltöznünk.

Viszont az internet előfizetésünk vasárnap lejár és már nem akarjuk meghosszabítani, ezért a blogírás kicsit szünetelni fog. Bár, amilyen sűrűn ide szoktam jutni egyébként is, nem is lesz feltűnő a dolog. :-)

Levinek szombaton levágtuk a kunkorkáit. Nagyon jól állt ugyan neki, de már belelógott szemébe is, meg fülébe is, muszáj volt igazítani rajta.

Egyre betyárabb ám ez a kislegény. Készítettem videót is, a "rosszalkodásairól". Újabban hurcibálja az edényeket a lakásban, tologatja őket a földön, a falon, mikor, hol. Fel tud már mászni az étkező asztal székeire. Oda ül (vagy áll) és telefonál. Nem sok pénz volt eddig sem azon a kártyán (kb. 100 Ft), de már azt is eltelefonálta. Élvezi, hogy mikor hív vkit, akkor beszélnek benne: "Rossz számot hívott. Ellenőrizze a számot és próbálja újra!"
vagy "A hívott számon előfizető nem kapcsolható!"
vagy "Rossz formátum miatt a kapcsolás sikeretelen volt. 2010. január 17-től jogszabály változás miatt, csak a 11 jegyű telefonszámok ..." stb.
Néha azért a névjegyzékből is szokott hívogatni. Legtöbbször apát, mert ő az első. Tegnap este is épp telefonált, mikor apának megcsörrent a telefonja. Gyanútlanul felvette és csodálkozott, hogy visszahallja a saját hangját. :-)